Ammattikoulun purkutyöt Porissa

Toteutimme 13 000-neliöisen ammattikoulurakennuksen purkutyöt Porissa. Kyseessä oli peruskorjattava kohde, eli kaikkia rakenteita ei purettu.

Osa rakennuksesta säästettiin

Tämän purku-urakan tilaajana oli MVR-Yhtymä, joka vastasi ammattikoulurakennuksen saneerauksesta.

– Timantti-Niemisen vastuulle kuului koko purku-urakka täysmääräisesti. Kohteesta purettiin paljon väliseiniä, pintarakenteita, lattiapinnoitteita sekä 10 000 neliötä vesikattoa sääsuojan alla. Kyseessä oli siis varsin mittava purku-urakka, summaa kohteen vastaava työnjohtaja Ville Järvinen.

Kyseisessä saneerauskohteessa purkutyölle omat erikoispiirteensä toi se, että rakennuksesta osa jätettiin purkamatta.

– Tämä tarkoittaa, että purku on suoritettava erittäin hallitusti ja varovasti, jotta jäljelle jäävät rakennuksen osat eivät vaurioidu. Timantti-Niemisen tiimi suoriutui työstä erinomaisesti.

Urakan tiedot

Asiakas: MVR-Yhtymä
Kohde: 13 000 neliön ammattikoulun saneeraus
Palvelut: Kokonaisvaltaiset purkutyöt saneerauskohteessa

Purkutyöt vaativat ammattitaitoa

Järvisellä on kokemusta useista purku-urakoitsijoista, mutta yhtään Timantti-Niemisen veroista ei vielä ole tullut vastaan.

– Olen erittäin tyytyväinen Timantti-Niemisen palveluihin. Olen pariin otteeseen sanonutkin, että tässä on paras purku-urakoitsija, mitä minulla on tähänastisella urallani ollut, Järvinen hehkuttaa.

Hänellä on selvät perusteet kehuilleen.

– Heillä on monipuolinen kalusto, paljon lavoja ja riittävästi henkilökuntaa. Purku-urakan alusta saakka resurssit olivat kohdallaan, ja projekti pysyi aikataulussa koko ajan. Heidän toimintansa on erittäin ammattimaista verrattuna moniin muihin.

Järvisen mielestä purkualan ammattitaitoa arvostetaan liian vähän. Hän on oppinut, että purkutöistä vastaavan kumppanin kokemuksella ja osaamisella on suuri merkitys projektin onnistumisen kannalta.

–Tuntuu, että yleisesti ajatellaan, että purkutyö ei ole kovin kaksista, mutta totuus aivan toinen: se on oma taiteenlajinsa, joka vaatii paljon ammattitaitoa ja osaamista.

Timantti-Nieminen valittiin Porin purkukohteeseen monesta syystä

Järvinen kertoo, että MVR-Yhtymän valitessa purku-urakoitsijaa suurin tekijä on aina hinta.

– Sen täytyy olla kohdallaan muihin tarjouksiin verrattuna.

Tässä tapauksessa hinta ei kuitenkaan yksin ratkaissut kilpailutusta. Timantti-Nieminen oli MVR-Yhtymälle ennestään tuttu kumppani.

– Meillä oli aiempaa kokemusta Timantti-Niemisen ammattitaidosta, ja tiesimme, että heidän kalustonsa ja edellytyksensä tällaisen hallitun purku-urakan toteuttamiseen ovat ylivertaiset verrattuna muihin kilpailijoihin. Onneksi molemmat osapuolet olivat valmiita tulemaan vastaan, ja pienten hintaneuvotteluiden jälkeen pääsimme yhteisymmärrykseen Timantti-Niemisen kanssa, Järvinen selvittää.

Olen erittäin tyytyväinen Timantti-Niemisen palveluihin. Olen pariin otteeseen sanonutkin, että tässä on paras purku-urakoitsija, mitä minulla on tähänastisella urallani ollut.

– Ville Järvinen, MVR-Yhtymä